Batshuayi proeft klein beetje mee van stunt bij Manchester United

19-09-2020 20:38
3

Crystal Palace heeft zaterdag voor een stunt gezorgd in de Premier League. Het won met 1-3 tegen Manchester United. Michy Batshuayi viel in de slotfase op Old Trafford in.

The Eagles kwamen al vroeg in de wedstrijd verrassend op voorsprong. Jeffrey Schlupp kwam door op links, Victor Lindelöf greep niet kordaat in en Andros Townsend liep bij de tweede paal de voorzet van Schlupp binnen: 0-1.

Die vroege treffer was een doffe dreun voor Manchester United, dat in het vervolg van de eerste helft nauwelijks iets klaar kon spelen. Jordan Ayew kwam in de extra tijd nog in de buurt van de 0-2, maar David De Gea kon redding brengen. De thuisploeg probeerde het na rust met Mason Greenwood als vervanger van Daniel James en produceerde een paar speldenprikjes. Greenwood kreeg de grootste kans, maar kon een prima voorzet van Fosu-Mensah niet binnen koppen.

Crystal Palace kon naar hartenlust counteren en bleef de meest gevaarlijke ploeg. Wilfried Zaha zag al een treffer afgekeurd worden, maar kwam vlak na de invalbeurt van Van de Beek alsnog op 0-2. De VAR speelde een hoofdrol in die treffer. Eerst werd er een penalty gegeven na hands van Lindelöf: De Gea stopte de nonchalante inzet van Ayew, maar werd bestraft omdat hij te vroeg van zijn lijn kwam. Zaha nam ditmaal zijn verantwoordelijkheid en scoorde wél.

Manchester United moest in de achtervolging, maar had de aansluiting al snel te pakken. Van de Beek dook op in de zestien meter, kreeg de bal voor zijn voeten en verraste doelman Vicente Guaita: 1-2. Manchester United had nog tien minuten om de comeback compleet te maken, maar die hoop werd al snel de grond in geboord door Zaha. De oud-speler van Manchester United verschalkte De Gea in de korte hoek: 1-3.