Dortmund begint voortvarend dankzij zeventienjarige toptalenten én Haaland

Dortmund begint voortvarend dankzij zeventienjarige toptalenten én Haaland

19-09-2020 20:34
1

Erling Haaland heeft bij de Bundesliga-start van Borussia Dortmund meteen de hoofdrol gegrepen. De Noorse spits scoorde twee keer tijdens de 3-0 thuiszege op Borussia Mönchengladbach. Hij was echter niet de enige die een hoofdrol opeiste. 

Het waren twee zeventienjarigen die na ruim een half uur de score openden voor Dortmund. Zomeraanwinst Jude Bellingham bediende Giovanni Reyna. Het Amerikaanse talent was tien minuten na rust ook betrokken bij de 2-0. Ramy Bensebaini beging een overtreding op Reyna en scheidsrechter Felix Brych legde de bal op advies van de VAR op de stip. Daarmee was het de beurt aan Haaland, die koeltjes raak schoot vanaf elf meter.

De Noorse international sloeg een kwartier voor tijd nogmaals toe. Dortmund kwam er snel uit via Jadon Sancho, die Haaland bediende. De spits rondde het fraai af. Daardoor komen Die Schwarzgelben in navolging van concurrent Bayern München goed uit de startblokken.

Debuut Meunier, blessure Hazard
Thomas Meunier vierde bij Dortmund meteen zijn basisdebuut. Ook Axel Witsel en Thorgan Hazard begonnen aan de match. Hazard moest wel al na negentien minuten geblesseerd naar de kant.