De Decker wint opnieuw met KAA Gent, blessure Kums zorgt voor smet tegen Moeskroen

19-09-2020 20:22 Laatste update: 20:29
11

Onder leiding van Wim De Decker heeft KAA Gent haar tweede zege op rij geboekt. Zaterdag wonnen de Buffalo's met 0-1 op het veld van Royal Excel Moeskroen.  Niklas Dorsch scoorde het enige doelpunt van de partij. Roman Yaremchuk miste een strafschop.

Gent won eerder week tegen Rapid Wien in de voorrondes van de Champions League. Net zoals tegen de Oostenrijkers opende Dorsch de score. De eerste kans voor de bezoekers leverde meteen een doelpunt op. Depoitre kon een inworp van Nurio niet verlengen, maar via Dabila kwam de bal toch voor de voeten van Dorsch. Waarna de Duitser in de 14e minuut simpel scoorde.

Vijf minuten na de openingsgoal tikte Mohamed Yaremchuk aan. De spits ging neer en de bal ging op de spits - ook na de goedkeuring van de VAR. Yaremchuk ging zelf achter de bal staan, maar geraakte niet voorbij Koffi. Eerder deze week trof de Oekraïner wel nog raak vanaf elf meter.

Op het halfuur kreeg Gent een nieuwe tegenslag te verwerken. Kums viel geblesseerd uit. Vadis kwam de kapitein van de Buffalo's vervangen. Ook bij Moeskroen moest iemand eerder dan verwacht van het veld. Mohamed kon niet verder en Faraj kwam in de ploeg. In de blessuretijd van de eerste helft deed Depoitre de netten nog een trillen, maar het feest ging niet door. Buitenspel was het oordeel van de wedstrijdleiding.

In de tweede helf was Moeskroen lang niet sterk genoeg om Gent het vuur aan de schenen te leggen. Gent bleef simpel overeind in Henegouwen. Yarmechuk zag nog een doelpunt afgekeurd worden, maar de drie punten bleven voor Gent. Het klimt voorlopig naar plaats 12 met 6 punten. Moeskroen blijft met 2 punten laatste in de stand.