Oud-Heverlee Leuven voelt zich bestolen door VAR: 'Contact opnemen met Pro League'

19-09-2020 19:35
13

Oud-Heverlee Leuven verloor zaterdag met 3-1 van KV Oostende. Het had anders kunnen lopen indien de VAR had gewerkt. Bij OHL zijn ze dan ook niet blij met de wedstrijdleiding.

De VAR aan de kust werkte voor de rust niet. Na de pauze was er wel contact tussen scheidsrechter  Christof Dierick en de man met de beelden, maar voor de bezoekers was het toen al te laat. In de eerste helft was er een afgekeurd doelpunt van OHL (dat de VAR niet had kunnen terugdraaien) en een penaltyfase met Sowah.

'OH Leuven stelde met verbazing vast dat er door een technisch probleem geen communicatie was tussen de VAR en de scheidsrechter', klinkt het vanuit Leuven. Hierdoor kon de VAR niet geraadpleegd worden tijdens de wedstrijd terwijl dit potentieel wedstrijdbepalend was.'

Bij Oud-Heverlee Leuven is niet blij de situatie. 'OH Leuven vindt het onaanvaardbaar dat de aanwezige backupsystemen niet gebruikt werden en neemt dan ook contact op met de Pro League en de KBVB om dit aan te kaarten en zijn ongenoegen te laten blijken.'