OFFICIEEL: Tottenham kondigt trots aan: 'Bale is back'

OFFICIEEL: Tottenham kondigt trots aan: 'Bale is back'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 19:02za 19-09-2020 om 19:02

Laatste update: zaterdag 19 september 2020 om 19:16za 19-09-2020 om 19:16

Gareth Bale is terug op het oude nest. Tottenham Hotspur en Real Madrid zorgden in 2013 voor een wereldwijde primeur met de transfer van Bale, de eerste speler die ooit de grens van honderd miljoen euro aantikte: zeven jaar na die baanbrekende transfer bewandelt de Welshman de omgekeerde weg.

Tottenham verzekerde zich onlangs al van de diensten van Sergio Reguilón en doet nu nog eens zaken met De Koninklijke. Bale scoorde 251 officiële optredens 105 keer voor Real Madrid en pakte twee landstitels en vier Champions League-zeges, maar het huwelijk tussen beide partijen was allesbehalve gelukkig. Tottenham Hotspur biedt nu uitkomst: de linkspoot keert terug bij de club die hij tussen 2007 en 2013 al met veel succes diende.

De Welshman, die met rugnummer 9 gaat spelen, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door Spurs, dat volgens Sky Sports zo'n 22 miljoen euro kwijt is voor de gehele deal. Voor manager José Mourinho is Bale de vijfde aanwinst. Tottenham wist eerder al Joe Hart (transfervrij), Matt Doherty (Wolverhampton Wanderers), Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton) en Reguilón (Real Madrid) naar Noord-Londen te halen.

Bale raakte de laatste periode steeds vaker in opspraak bij Real Madrid. Coach Zinedine Zidane stelde geen prijs meer op de aanvaller, die regelmatig een ongeïnteresseerde indruk maakte op de reservebank. Een breuk was dan ook onvermijdelijk. Hij heeft nog een contract tot medio 2022 in de Spaanse hoofdstad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws