Ambitieus Hertha bezorgt Werder meteen pijnlijke nederlaag, Lukebakio scoort

Ambitieus Hertha bezorgt Werder meteen pijnlijke nederlaag, Lukebakio scoort

19-09-2020 18:38

Werder Bremen is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. Die Grün-Weißen, die afgelopen jaar ternauwernood degradatie wisten af te wenden, gingen thuis met 1-4 onderuit tegen het ambitieuze Hertha BSC. Dodi Lukebakio scoorde. 

Peter Pekarik hielp Hertha aan de voorsprong. Nog voor rust verdubbelden de bezoekers de score. Na een fout op het middenveld van Werder ontving Dodi Lukebakio de bal en hij rondde beheerst af. Onze landgenoot werd vlak voor het einde vervangen. Bij de bezoekers bleef Dedryck Boyata wel negentig minuten tussen de lijnen. 

Het werd zodoende een pijnlijke middag voor Werder. Na ruim een uur maakte Matheus Cunha er ook 0-3 van doordat doelman Jiri Pavlenka niet snel genoeg reageerde. Davie Selke deed weliswaar wat terug, maar het slotakkoord was voor Hertha en Jhon Cordoba: 1-4. Daarmee is de start voortvarend voor de ploeg uit Berlijn, waar Zeefuik in de slotfase debuteerde en Karim Rekik en Daishawn Redan op de bank bleven. Javairô Dilrosun ontbrak nog met een blessure.

Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld
Club Brugge-target Bas Dost morste met Eintracht Frankfurt meteen punten tegen promovendus Arminia Bielefeld. Cebio Soukou opende in de tweede helft verrassend de score voor Bielefeld, niet veel later tekende André Silva op aangeven van Dost voor de 1-1.

Invaller Kingsley Ehizibue verloor met FC Köln met 2-3 bij het Hoffenheim van reserves Melayro Bogarde en Joshua Brenet. Andrej Kramaric was met een hattrick de grote man voor Hoffenheim. Aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw was met FC Augsburg met 1-3 te sterk voor het Union Berlin van Sheraldo Becker. Freiburg won met 2-3 bij het gepromoveerde VfB Stuttgart.