Sakala leidt KV Oostende naar zege, Oud-Heverlee Leuven kijkt naar de VAR

19-09-2020 18:10 Laatste update: 18:25
16

KV Oostende heeft haar eerste thuiszege van het seizoen geboekt. Mede door twee goals van Fashion Sakala won de Kustploeg met 3-1 van Oud-Heverlee Leuven. Bij OHL mag men met een scheef oog kijken naar de VAR.

Sakala had er zaterdag zin in tegen OHL en kwam na 26 minuten op voorsprong. Sakala opende zijn rekening. 1-0 was ook de ruststand, maar dat anders kunnen zijn. Toen het nog gelijk stond, werd Henry onterecht afgevlagd. De VAR kon niet ingrijpen, want er was geen communicatie met scheidsrechter Dierick. Tien minuten voor de rust brak het ontbreken van de VAR OHL opnieuw zuur op. Sowah kreeg een tik in de zestien, maar Dierick floot niet en kon ook de man in het busje niet raadplegen.

In de tweede helft was er dan toch een VAR, maar ook een snel tweede doelpunt voor de thuisploeg. Opnieuw trof Sakala raak. Met een geweldige streef besliste Gueye op het uur de partij. De aansluitingstreffer van Maertens kwam te laat.

Door de zege klimt Oostende (voorlopigà naar plaats zeven in de stand. Het telt nu acht punten. Dat zijn er evenveel als Oud-Heverlee Leuven naar zes speeldagen.