Eerste zege voor Leeds, Odoi krijgt er vier om de oren in duel der promovendi

19-09-2020 18:05

Leeds United heeft zijn eerste zege van het Premier League-seizoen te pakken. De ploeg van manager Marcelo Bielsa trok in het duel met mede-promovendus Fulham met 4-3 aan het langste eind. Denis Odoi speelde de volledige match in de as van de achterhoede.

Leeds beleefde vorige week al een spectaculaire rentree op het hoogste niveau, maar ging wel met 4-3 onderuit bij titelhouder Liverpool. Tegen Fulham leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Hélder Costa opende al na vijf minuten de score, nadat hij over het hoofd werd gezien bij een hoekschop en overtuigend binnen schoot. Na een vreemde ingreep van Robin Koch mocht Aleksandr Mitrovic echter een penalty nemen en hij maakte er 1-1 van.

Vervolgens ging echter ook Fulham-verdediger Joe Bryan in de fout met een duw in de rug van Leeds-aanvaller Patrick Bamford. Mateusz Klich pakte dat buitenkansje uit: 2-1. De thuisploeg had daarna de overhand en vijf minuten na rust maakte Bamford er 3-1 van. Toen hij vervolgens ook Costa in staat stelde om te scoren, leek het duel beslist.

Toch kwam Fulham nog bijna terug door goals van Bobby Reid en Mitrovic. Het bleef echter bij zeven goals op Elland Road, waardoor Leeds zijn eerste punten van het seizoen pakt. Fulham staat nog met lege handen.