Leko ging in de fout bij Club Brugge: He killed us

Leko ging in de fout bij Club Brugge: "He killed us"

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 15:05za 19-09-2020 om 15:05

Emmanuel Dennis staat erom bekend een grote speelvogel te zijn. De Nigeriaan neemt het niet altijd al te nauw met de tactische analyses van zijn eigen trainers. Daar heeft Dennis naar eigen zeggen een goede reden voor.

"Weet je wat bij velen het probleem is? Jullie analyseren te veel het voetbal. Trainers trachten de wedstrijd te beslissen nog vóór de wedstrijd is begonnen. Dat is een grote misvatting", vertelt de spits van Club Brugge in Het Laatste Nieuws.

Volgens hem zijn die tactische analyses dan ook soms gewoon fout. "Ik maakte het een keer mee met Leko - voor de wedstrijd tegen Basaksehir. Hij vertelde: 'Laat Clichy maar vrij. Hij is oud geworden. Zijn beste periode bij Manchester City ligt al lang achter de rug.' Clichy killed us. Adebayor scoorde uit een cross van hem. Daarom, ik moet soms lachen om tactische besprekingen van trainers", aldus Dennis.

Hij volgt misschien niet alle tactische analyses op. Luisteren doet hij wel. "Ik luister naar alles, maar alles uitvoeren, is weer wat anders (grijnst). De coach riep mij eens na een tactische bespreking in zijn bureau. Hij stelde mij twee vragen over de meeting en hij was verrast dat ik het antwoord kon geven", besluit Dennis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws