'Dessers wordt opgeroepen door Nigeriaanse bondscoach: Geen Rode Duivel?'

'Dessers wordt opgeroepen door Nigeriaanse bondscoach: Geen Rode Duivel?'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 11:30za 19-09-2020 om 11:30

Cyriel Dessers lijkt niet meteen een Rode Duivel te worden. Nadat zijn eerste selectie bij de Nigeriaanse nationale ploeg in het water viel door de coronacrisis, wordt hij nu opnieuw opgeroepen voor de Super Eagles. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder en kan daardoor voor beide nationale elftallen uitkomen, tot hij bij een van beiden minuten heeft gemaakt. De kans dat hij voor Nigeria kiest, lijkt echter groter nu hij een oproepingsbrief heeft ontvangen van Gernot Rohr, de bondscoach van de Super Eagles. Het gaat om twee vriendschappelijke duels tegen Ivoorkust en Tunesië.

Als het van Dessers en de Nigeriaanse ploeg afhing, had de spits al eerder zijn debuut gemaakt. Hij werd namelijk al opgeroepen voor een dubbele confrontatie met Sierra Leone, maar die matchen vonden nooit plaats door de coronacrisis. Wie weet is het komende maand wel prijs voor Dessers, die bij Nigeria onder meer topspitsen Victor Osimhen (Napoli en ex-Charleroi) en Emmanuel Dennis (Club Brugge) tegen het lijf loopt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws