Vanheusden wil mee naar het EK: Als ik het verdien, zal ik wel gesecteerd worden

Vanheusden wil mee naar het EK: "Als ik het verdien, zal ik wel gesecteerd worden"

19-09-2020 10:27
9

Zinho Vanheusden werd de voorbije interlandperiode langs alle kanten genoemd als de grootste aderlating bij de Rode Duivels. Hijzelf bekijkt het realistischer en respecteert de keuze van Roberto Martinez. Toch zou hij dolgraag deel uitmaken van de Belgische kern op het EK in 2021.

De nog altijd maar 21-jarige centrale verdediger kan wel eens de nieuwe poulain in de defensie worden voor de Rode Duivels. Al heeft hij tot nu toe nog niet kunnen proeven van een cap bij de A-kern. "Ik respecteer Martinez' keuze", zegt hij aan Het Nieuwsblad. "Ik hoop dat ik dit seizoen mijn evolutie kan verderzetten. Als ik het dan verdien, zal ik wel geselecteerd worden."

Hoewel hij in de voorselectie zat voor de twee Nations League-duels, greep hij uiteindelijk naast een selectie voor de kern. Hierdoor speelde hij meer met de U21-ploeg, met succes. "Met de beloften hebben we met 4-1 gewonnen tegen Duitsland. Die prestaties mogen ook gezien worden. We staan eerste in onze poule."

Bij de beloften is hij ontegensprekelijk basisspeler, bij de Rode Duivels zou dat wel eens anders kunnen zijn. Voor welk groot toernooi zou hij alsnog kiezen: het EK als bankzitter of het EK U21 als basispion? "Natuurlijk wil ik meegaan naar het grote WK. Je weet nooit wat er gebeurt. Je zou altijd kunnen spelen."