Exit Wolf zindert na: Het bestuur van Genk mag in de spiegel kijken

Exit Wolf zindert na: "Het bestuur van Genk mag in de spiegel kijken"

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 10:10za 19-09-2020 om 10:10

Begin deze week werd Hannes Wolf op straat gezet bij KRC Genk nadat Beerschot hen een 5-2-pandoering aansmeerde. Johan Boskamp, analist bij Het Belang van Limburg, zag de bui al langer hangen.

Vorig seizoen begonnen de Limburgers vol ambitie aan hun Champions League-campagne, maar werden ze snel met de voeten op de grond gezet. "Genk kreeg twee keer slaag van Red Bull Salzburg en plots moesten ze zoals Red Bull gaan spelen", aldus Boskamp. "Met Wolf werd er een trainer van die stijl gehaald, maar ze hadden moeten zien dat het spelersmateriaal daarvoor ontbrak."

En dus houdt Boskamp de Duitser even de hand boven het hoofd. "Het bestuur wist ook wat ze in huis haalden, dus mogen ze daar in de spiegel kijken. Wat je wel ziet is dat wanneer je als trainer de kleedkamer tegen je krijgt, het over is. In Gent is dat ook duidelijk gebleken." In de Ghelamco Arena moest Laszlo Bölöni al na minder dan een maand de biezen pakken.

Naast de trainerskwestie beheerst nog een ander verhaal uit Genk de actualiteit. "Ik weet niet of het terecht was of niet, maar Wolf offerde zijn aanvoerder op. Sébastien Dewaest zit nu in de B-kern en wil daar niet meer uitkomen. Dan weet je dat het niet lekker zit, want dat was toch een belangrijke gozer in de kleedkamer. Nu, de resultaten spreken voor zich. 22 matchen coachte Wolf en hij heeft er tien verloren. Dat is te veel voor een club met de ambities van Genk", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws