De Laet wacht op voorstel van Antwerp: Ik hoop mijn carrière hier uit te doen

De Laet wacht op voorstel van Antwerp: "Ik hoop mijn carrière hier uit te doen"

19-09-2020 07:15
12

Ritchie De Laet (31) staat voor enkele belangrijke maanden. De verdediger en publiekslieveling van Royal Antwerp FC is namelijk aan zijn laatste contractjaar bezig. Al hoopt De Laet dat er snel duidelijkheid komt over zijn toekomst op de Bosuil.

"Ik begin op een leeftijd te komen waarop het belangrijk is te weten wat je nog voor je hebt. Ik ben van Australië terug naar hier gekomen, ben hier dicht bij familie en vrienden... Ik 'zen ier geire' (Antwerps voor 'Ik ben hier graag', red.). Ik word 32 in november, het zou gewoon leuk zijn om te weten dat ik hierna nog een jaar heb", aldus De Laet in Het Laatste Nieuws.

Al beseft hij dat Antwerp het momenteel druk heeft met inkomende transfers. "Misschien beseffen ze niet dat die zekerheid van een extra jaar redelijk veel voor mij uitmaakt. Omdat ik hier ook niet weg wíl. Ik hoop mijn carrière hier uit te doen. Het zou tof zijn als Sven me nu naar boven zou roepen en gewoon zou zeggen 'Ritch, we weten dat je ermee zit, we denken aan u, maak u geen zorgen'", gaat De Laet verder.

"Bij Faris (Haroun, die net bijtekende, red.) duurde het een dag en was het rond. Bij mij zou het in een kwartier in orde zijn. Het zou mooi zijn als ik mijn carrière hier kan eindigen om dan op de club te kunnen blijven en als coach vanonder te beginnen bij de kleintjes, om dan verder m'n weg te zoeken", besluit de Antwerp-verdediger.