'Dendoncker ziet ploegmaat Jota verhuizen in dubbeldeal met Liverpool'

'Dendoncker ziet ploegmaat Jota verhuizen in dubbeldeal met Liverpool'

18-09-2020 23:49
1

Liverpool sluit een productieve vrijdag af met twee 'done deals', meldt The Athletic. De Nederlander Ki-Jana Hoever verhuist naar Wolverhampton Wanderers, terwijl Diogo Jota de omgekeerde weg bewandelt.

De regerend Premier League-kampioen presenteerde vrijdagmiddag nieuweling Thiago Alcântara: het nieuws rondom Hoever en Jota was toen al op gang gekomen. Volgens The Athletic heeft Liverpool inmiddels een tweevoudig akkoord gesloten met de nummer 7 van het vorige seizoen. Hoever vertrekt naar Molineux voor een transfersom die op kan lopen tot bijna vijftien miljoen euro: Liverpool heeft bovendien recht op een percentage van een eventuele toekomstige transfersom.

Jota wordt geen ploeggenoot van Hoever en komt op aanraden van assistent-manager Pepijn Lijnders juist de aanval van Liverpool versterken. De transfersom bedraagt 45 à 49 miljoen euro, afhankelijk van hoe The Reds komend seizoen presteren in de Premier League en de Champions League. Hij zal na Thiago en Kostas Tsimikas de derde zomeraanwinst van Liverpool worden, terwijl ook de Braziliaanse doelman Marcelo Pitaluga onderweg is.