Krmencik (Club Brugge) droomt van Gouden Schoen: Zou mooi zijn

Krmencik (Club Brugge) droomt van Gouden Schoen: "Zou mooi zijn"

18-09-2020 23:44 Laatste update: 23:54
21

Met José Izquierdo, Ruud Vormer en Hans Vanaken (2x) heeft Club Brugge nu al vier keer op rij de Gouden Schoen weten te winnen. Gaat binnenkort een andere Bruggeling de Gouden Schoen winnen? Eén speler hoopt daar alvast op.

Meer bepaald Michael Krmencik hoopt ooit de Gouden Schoen te kunnen winnen. De Tsjech is niet meteen een basispion bij Club Brugge, maar zou graag Jan Koller opvolgen. Die won de Gouden Schoen ooit als speler van RSC Anderlecht.

"Dat zou mooi zijn. De tijd zal uitwijzen of het ooit lukt. Maar laat me eerst basisspeler worden. Dat is mijn eerste doel met Club", blijft Krmencik nog realistisch tegenover Het Laatste Nieuws.

Krmencik weet alvast weer wat scoren is en kon de netten doen trillen tegen Waasland-Beveren. Zijn eerste doelpunt voor Club Brugge. "Ik had heel lang gewacht op dit moment. Toen het gebeurde, keek ik spontaan naar boven. Ik voelde dat ik God moest bedanken", aldus Krmencik.

"Ik had al vier keer gescoord voor Club, maar dat was in oefenwedstrijden in de voorbereiding. Daarna kreeg ik weinig kans om te spelen. Mijn doelpunt voor Tsjechië werkte bevrijdend. Het was in Slovakije, dus dat was een belangrijke goal. Zoals België tegen Nederland", besluit de spits.