Charleroi nog steviger aan de leiding na vlotte overwinning tegen Beerschot

18-09-2020 22:35
7

Charleroi blijft voorlopig niet te kloppen in de Belgische competitie. Het haalde het ook tegen Beerschot en won met 3-1. Het pakt daarmee een 18 op 18(!), de beste start ooit in de geschiedenis van de club.

We kregen een leuk begin van deze topper, met twee ploegen die meteen aan een hoog tempo aan de wedstrijd begonnen. Charleroi speculeerde zoals gewoonlijk vooral op de counter en liet Beerschot de bal. Die gingen al vroeg op zoek naar het openingsdoelpunt.

Ondanks de goede intenties waren beide ploegen bijzonder slordig en hadden ze het maar moeilijk om echt goede kansen in elkaar te knutselen. Op het grote gevaar bleef het dan ook wachten in de topper.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Charleroi ook meer grip op de partij. Uitblinker Holzhauser was onzichtbaar bij de uitploeg, terwijl ook spits Noubissi het bijzonder moeilijk had. Aan de overzijde profiteerde Charleroi uiteindelijk van dat overwicht. Na bijna een half uur voetballen opende Kaveh Rezaei de score voor de Carolo's. Beerschot raakte niet door de wit-zwarte muur en kon niet meer scoren voor rust.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met het overwicht voor Charleroi. Niet alleen het overwicht was voor de thuisploeg, ook de doelpunten. Na zo'n tien minuten voetballen in de tweede helft kon Ghoziladeh de tweede doelpoging van Charleroi in het kader ook scoren.

Hernan Losada greep in en deed op korte tijd drie wissels. Charleroi liet Beerschot uiteindelijk de bal, die wel wat kansen bij elkaar konden spelen via onder andere Suzuki. Ook Charleroi kreeg nog enkele goede kansen, Rezaei maakte er vanop de stip nog 3-0 van. Een eerredder kwam er nog voor Beerschot met een 3-1 in het absolute slot van Suzuki. Charleroi won uiteindelijk en heeft na zes speeldagen nog steeds het maximum van de punten.