Lommel pakt de leiding in 1B na winst met kleinste verschil tegen RWDM

18-09-2020 21:50
1

Lommel heeft de tweede overwinning van het seizoen beet. Op bezoek bij RWDM was het te sterk voor de Brusselaars. Het werd 0-1.

We kregen een slordig begin in de partij, met twee ploegen die aanvankelijk moeilijk aan kansen kwamen. RWDM was uiteindelijk de gevaarlijkste ploeg en zette Svedkauskas enkele keren aan het werk.

Lommel kwam naarmate de wedstrijd vorderde wel meer in de partij en wist ook enkele keren voor gevaar te zorgen. Onder andere Cejas en Kadiri maakten aanspraak op een doelpunt. Dat viel er voor de rust niet.

Lommel begon ook aan de tweede helft met overwicht en puurde daar uiteindelijk ook een doelpunt uit. Na 64 minuten voetballen was het Zaroury die de score opende voor de Limburgers. RWDM probeerde uiteindelijk nog voor die gelijkmaker te zorgen en kreeg ook flink wat goede kansen, maar wist niet meer te scoren. Het bleef 0-1.

Door de winst komt Lommel aan de leiding te staan in Eerste Klasse B. Het telt zeven punten na vier partijen. RFC Seraing en Union volgen met respectievelijk zes en vijf punten en een wedstrijd minder gespeeld.