Verheyen ziet het somber in voor Gent en Genk: Halen de top vier niet

Verheyen ziet het somber in voor Gent en Genk: "Halen de top vier niet"

18-09-2020 21:15
17

Het seizoen in de Jupiler Pro League is voorlopig bijzonder verrassend begonnen. De topclubs konden nog niet overtuigen en dreigen een bijzonder zwaar seizoen te krijgen. Dat ziet ook Gert Verheyen.

De analist vreest vooral voor twee topclubs. "KAA Gent en KRC Genk kunnen de top vier nu al vergeten", is hij duidelijk in Het Nieuwsblad. "En Club Brugge en Charleroi, daar durf ik mijn handen al voor in het vuur steken dat ze er wel bij zijn. Idem voor de dalers: of Moeskroen of Waasland-Beveren zakt", geeft Verheyen aan.

"Grotendeels ligt het nu al vast of je bovenaan, in de middenmoot of onderin zal eindigen", aldus Verheyen. "Vier van de vijf ploegen onderin stonden vorig seizoen al na vijf speeldagen bij de laatste vijf. Anderlecht stond toen wel onderin, maar de studie zegt dat het niet geldt voor grote ploegen. Die zijn met de kwaliteit van hun kern en hun budget nog in staat dat te corrigeren. Zie ook de top zes toen: vier van de zes stonden er ook al."

De grote verrassingen dit seizoen zijn Beerschot en Charleroi. Verheyen ziet die twee ploegen ook het juiste voetbal voor onze competitie spelen. "Het succesrecept voor de Jupiler Pro League is: goed verdedigen, goed georganiseerd zijn en dan op de omschakeling werken. Maar je moet daar wel de juiste spelers voor hebben. Schakelspelers met vista, zoals Morioka of Holzhauser, om de pass te geven. En goeie spitsen voorin", aldus Verheyen.