Red Flames spelen Roemenië van de mat, Anderlecht-ster Wullaert schittert

18-09-2020 19:26 Laatste update: 19:31
7

De Red Flames hebbe Roemenië met 6-1 van de mat gespeeld. Anderlecht-spits Tessa Wullaert was vrouw van de wedstrijd met een hattrick. De Red Flames hebben nu een vijftien op vijftien in de EK-kwalificatiepoule. Concurrent Zwitserland speelde 1-1 gelijk op het veld van Kroatië.

In het begin van de match kwamen de Red Flames moeilijk aan voetballen toe, maar Wullaert zette de 1-0 via strafschop op het bord. Zeven minuten later vond Wullaert Van de Velde en Cayman kon uiteindelijk de 2-0 op het bord zetten. Nog voor rust maakte Wullaert met haar tweede van de avond voor de 3-0. Ook na de pauze gingen de Flames verder op hun elan.

Wullaert completeerde haar hattrick bij de 4-0, maar Rus zorgde namens Roemenië voor de eerredder: 4-1. Even later moesten de Roemeense vrouwen met tien verder na een rode kaart voor Meluta. Dhont en Vanhaevermaet zorgden uiteindelijk voor de 6-1 eindstand. Dinsdag wacht Zwitserland, dat aldus gelijkspeelde tegen Kroatië.