De Decker legt eigen accenten: Ik heb al enkele zaken meegegeven, zeker tactisch

De Decker legt eigen accenten: "Ik heb al enkele zaken meegegeven, zeker tactisch"

18-09-2020 18:43
4

Wim De Decker is zijn periode als hoofdcoach van KAA Gent uitstekend begonnen. In het cruciale Champions-League-voorrondeduel met Rapid Wien (2-1) rechtten de Buffalo's de rug. Nu wacht een verplaatsing naar Royal Excel Moeskroen. De kersverse trainer blikt vooruit.

"Ik ben vooral tevreden dat er heel wat accenten op korte termijn zijn opgepikt. Dat er nog werkpunten zijn, is logisch", vertelde De Decker op zijn perspraatje. "In aanloop naar Moeskroen heb ik al enkele zaken meegegeven, zeker op tactisch gebied, maar de tijd is beperkt. Als coach ga je op zoek naar de juiste balans tussen wat en hoeveel je meegeeft. De jongens hebben een woelige periode achter de rug en nu wil ik vooral rust brengen. Het halen van resultaten helpt daarin, maar het is een proces dat tijd nodig heeft."

"Laurent Depoitre en Vadis Odjidja maakten afgelopen week hun terugkeer op het veld. Lolo heeft amper nog last van de rug en ik zag dinsdag ook sporen terug van de oude Laurent. Ik herkende de werkethiek en zijn duelkracht", maakt De Decker zich sterk. "Momenteel is het nog niet altijd even zuiver, maar dat wordt beter met meer ritme. Voor Vadis kan bijna hetzelfde gezegd worden. Hij staat dicht bij een basisiplaats."

"Het jammere is dat we nu Giorgi (Chakvetadze) voor een paar weken moeten missen", ziet hij wel een minpunt. "Hij was liet flitsen van zijn klasse zien en je zag weer zijn typische versnelling. Hij was op de goede weg en dan is het dubbel jammer dat hij nu weer zo'n mentale klop krijgt. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij opnieuw zijn beste niveau zal halen wanneer hij hersteld is."

Vertrouwen herwinnen
Hoe pakt De Decker het zaakje aan? "Ik heb de laatste dagen veel persoonlijke gesprekken gevoerd met de spelers", vertelt hij. "Ik heb hen in elk geval meer gesproken dan mijn vrouw. Die gesprekken zijn belangrijk voor mij. Je kan pas het beste uit een speler halen als je weet wie de persoon achter de voetballer is. Daarnaast proberen wij als staf stap voor stap onze ideeën naar de groep over te brengen. Op heel wat zaken hebben we deze week goed getraind. Morgen (zaterdag) zien we of dat ook al op het veld tot uiting komt."

Overigens liet De Decker zich ook ontvallen dat hij het bestuur niet om meer transfers zal vragen. Dat had zijn voorganger, Laszlo Bölöni, wél gedaan. Nochtans rondde Gent deze zomer al een klein dozijn deals af. Dat volstaat dus voor De Decker.