Of de bal volgende maand nog rolt? Ik durf niet te pronostikeren

"Of de bal volgende maand nog rolt? Ik durf niet te pronostikeren"

18-09-2020 14:45
12

In de Jupiler Pro League lijkt het aantal spelers en stafleden dat getroffen wordt door het coronavirus wekelijks toe te nemen. Maar ook in de lagere klassen slaat het virus genadeloos toe. Tientallen wedstrijden werden al afgelast en Voetbal Vlaanderen durft niet langer ver vooruit te kijken.

Vorig weekend vonden 60 à 70 matchen in het amateurvoetbal niet plaats. Dat komt omdat een partij wordt uitgesteld wanneer er in een ploeg vijf spelers positief hebben getest of in quarantaine zitten. "Als je kijkt hoeveel wedstrijden er per weekend worden gespeeld, is dat nog niet massaal. Maar het is een teken aan de wand", aldus Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, bij Sporza.

Zorgen die cijfers voor paniek? "Dat is nooit een goede raadgever", zegt Van Craen. "We proberen zo ver mogelijk te raken met onze competities en hopen dat het aantal besmettingen stagneert. Of volgende maand de bal nog rolt? Ik durf niet te pronostikeren."

Her en der doen verhalen de ronde dat de heropening van de kleedkamers en douches de coronacijfers laat pieken. Kan een nieuwe sluiting soelaas brengen? "Dat zou jammer zijn. We kunnen zeker nog een regeling treffen om de spelers beter te spreiden over de kleedkamers. Als de overheid een beslissing neemt, zullen we er ons bij neerleggen. Maar de meerderheid van de clubs leeft de regels goed na. Laat ons gewoon verder ons gezond verstand gebruiken."