'Antwerp heropent mythische Tribune 2 en hoopt in de toekomst op 6.000 fans'

'Antwerp heropent mythische Tribune 2 en hoopt in de toekomst op 6.000 fans'

18-09-2020 14:00
10

Goed nieuws voor Royal Antwerp FC. De club ontvangt zondag KAS Eupen in de Bosuil en net zoals in alle andere matchen in ons land worden er opnieuw toeschouwers toegelaten. Om het maximaal aantal fans veilig van de wedstrijd te laten genieten, wou het de gesloten Tribune 2 tijdelijk openen. Dat is nu goedgekeurd.

Volgens Gazet van Antwerpen vult de Bosuil zich zondag met 4.000 supporters, waarvan 3250 abonnees en 750 businessklanten. Dat aantal werd ook al goedgekeurd vanuit de politiek. Alleen kon Antwerp dat aantal enkel ontvangen als het de gesloten “Tribune 2” nieuw leven liet inblazen. “Tribune 4”, het nieuwe deel van de Bosuil, is nog in aanbouw en kan nog niet gebruikt worden.

Donderdag onderging Tribune 2 een keuring om de veiligheid te garanderen. Vrijdag volgde het verlossend antwoord: de sfeertribune mag voor een maand geopend worden. “We zijn bijzonder tevreden dat we tribune 2 mogen heropenen”, zegt woordvoerder Dimitri Huygen. “Nu kunnen we zondag de eerste 4.000 fans ontvangen. Eindelijk terug sfeer op de Bosuil.”

De tijdelijke opening van Tribune 2 laat het bestuur van Antwerp bovendien dromen van nog meer supporters. Dat wil de tribune nog langer openhouden. Wanneer de nieuwe Tribune 4 volgende maand ook het levenszicht ziet – dan wordt hij Europees gekeurd – hoopt Antwerp in de toekomst meer dan 5000 fans toe te laten. Er wordt zelfs gedroomd van 6000 toeschouwers, op voorwaarde natuurlijk dat de vuurdoop van aanstaande zondag probleemloos verloopt.