De Bock (27) wil zich opnieuw tonen: Ik ben op zoek naar stabiliteit

De Bock (27) wil zich opnieuw tonen: "Ik ben op zoek naar stabiliteit"

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 13:36vr 18-09-2020 om 13:36

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 13:42vr 18-09-2020 om 13:42

Laurens De Bock (27) speelt dit seizoen weer in België. Met Zulte Waregem trekt hij zondag naar zijn ex-ploeg Club Brugge. De linksachter wil dit seizoen eindelijk terug zijn topniveau halen.

Na een uitleenbeurt aan ADO Den Haag speelt hij nu aan de Gaverbeek. "Ik moest niet overtuigd worden. Na een goed gesprek met de coach, die me nog kent uit zijn periode als assistent-bondscoach, zag ik het meteen zitten om hier aan de slag te gaan. Ik wil me hier tonen en me eindelijk weer eens goed voelen bij een club. Dat heb ik de laatste jaren te weinig gehad, dat plezier. Na twee jaar was ik echt op zoek naar stabiliteit, en die denk ik hier in Waregem te vinden."

Voorlopig gaat het heel goed bij Essevee. "Ik stap elke dag fluitend in mijn wagen om te komen trainen, en dat was toch wel een tijd geleden. Bij de club Zulte Waregem had ik meteen een goed gevoel, ook al omdat ik het altijd fijn voetballen heb gevonden in het Regenboogstadion. Raar, ik kan me geen wedstrijdfases meer voor de geest halen, maar wel die ene keer dat Habibou die eend pakte", lacht hij.

Op het veld toont De Bock zijn meerwaarde. "Gelukkig konden we na die moeilijke start twee zeges pakken. Maar tegen Charleroi liet het geluk ons een beetje in de steek, als je ziet hoe zij scoren na zo'n afzwaaier. We hebben nu een pittig programma, met Club Brugge thuis en Standard uit en een paar weken later ook Antwerp. Maar geen enkele match is makkelijk, ik heb de indruk dat de zogenaamde middenmootploegen kwalitatief nog dichter tegen elkaar aanleunen dan een paar jaar geleden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws