'Liverpool zoekt contact met Barcelona voor uitleenbeurt van Dembélé'

'Liverpool zoekt contact met Barcelona voor uitleenbeurt van Dembélé'

18-09-2020 11:55
6

Liverpool heeft een lijntje uitgegooid naar Ousmane Dembélé. Dat meldt Diario SPORT. De kampioen van Engeland wil de Franse vleugelaanvaller huren van FC Barcelona.

Liverpool heeft in 'de afgelopen uren' contact opgenomen met Barcelona om de mogelijkheden rond Dembélé te bespreken, klinkt het. Manager Jürgen Klopp heeft de beschikking over Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino, maar zou in Dembélé een waardevolle extraatje zien voor de aanval.

Het is de bedoeling dat Dembélé tot de zomer van 2021 gehuurd wordt door Liverpool, dat bereid is een huurvergoeding te betalen. Bovendien wordt Barça voor de duur van één seizoen verlost van het gehele salaris. De Catalaanse grootmacht heeft de poging uit Engeland nog niet beantwoord.

In principe wil Barcelona niet meewerken aan een huurtransfer van Dembélé, meldt SPORT. Ronald Koeman ziet een rol weggelegd voor de Franse aanvaller, die in Camp Nou wordt achtervolgd door blessureleed. Hij is nu weer fit na een zware hamstringblessure. Barça telde drie jaar geleden nog 140 miljoen euro voor hem neer.