Update: 'Genk hakt binnen enkele dagen knoop door, Vercauteren niet enige optie'

Update: 'Genk hakt binnen enkele dagen knoop door, Vercauteren niet enige optie'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 07:15vr 18-09-2020 om 07:15

Laatste update: zondag 20 september 2020 om 14:39zo 20-09-2020 om 14:39

KRC Genk maakt werk van een opvolger voor Hannes Wolf, die deze week werd bedankt voor bewezen diensten. Verschillende namen passeren de revue in de Luminus Arena, maar Het Laatste Nieuws meldt dat Frank Vercauteren de eerste keuze is van de Limburgers.

De gesprekken tussen Genk en Vercauteren werden alvast opgestart. 'Voorzitter Peter Croonen zei dat de opvolger van Hannes Wolf vooral een trainer met ervaring moest zijn. Iemand die de Belgische competitie kent én die niet bang is om met jonge talenten te werken. Criteria waar Vercauteren allemaal aan voldoet, vreemd is het dus niet dat hij hoog op het Genkse verlanglijstje staat', aldus de krant.

In 2011 maakte Vercauteren Genk kampioen, waarna hij enkele maanden nadien naar Al-Jazira in Abu Dhabi vertrok. 'Desondanks geniet Vercauteren nog steeds veel aanzien binnen het Genks bestuur. Dat is ook het geval voor Marc Brys (58). Hij lag tien maanden geleden al in balans met Wolf, maar de trainer van OHL heeft gisteren zelf aangegeven absoluut bij Leuven te willen blijven. Ook de naam van Jess Thorup (50) circuleert in Genk.'

UPDATE: Het Laatste Nieuws bevestigt dat Vercauteren momenteel onderhandelt met Genk. De 64-jarige leermeester stelde zelfs zijn reis naar Rusland, waar zijn gezin al sinds januari vertoeft, uit om te praten met de Limburgers.

UPDATE: Ook RTBF meldt ondertussen dat Vercauteren in pole position ligt om het roer bij KRC Genk over te nemen. De Waalse media voegt er nog aan toe dat de beslissing niet lang meer op zich gaat laten wachten. Ook is Vercauteren niet de enige kandidaat. 'Het bestuur in Limburg bekijkt zo snel mogelijk de beste sportieve mogelijkheden', aldus het dagblad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Vercauteren een goede optie voor Genk?

(1221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws