Van Eetvelt over de hoofdcoach Kompany: Een soort nieuwe start genomen

Van Eetvelt over de hoofdcoach Kompany: "Een soort nieuwe start genomen"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 23:51do 17-09-2020 om 23:51

Bij RSC Anderlecht was er enkele weken geleden een nieuwe paleisrevolutie. Vincent Kompany werd fulltime trainer en Frank Vercauteren moest ophoepelen. Tijdens een gesprek met Goeiedag gaf CEO Karel van Eetvelt meer uitleg over de laatste grote verandering bij paars-wit.

"Voor nieuwe voorzitter Wouter Vandenhaute was het van bij het begin duidelijk: ofwel was Kompany speler, ofwel was hij coach. De combinatie zag hij niet zitten", aldus Van Eetvelt. "Toen de spanning met Vercauteren begon op te lopen, moest er een keuze worden gemaakt. Zodra Kompany aangaf dat hij zijn spelerscarrière wou opgeven, was het helder."

"Het goedbetaalde spelerscontract van Kompany tot 2022 werd ontbonden en omgezet in een trainerscontract", vervolgde de CEO van paars-wit. "Met zijn aanstelling als nieuwe T1 werd er tegelijkertijd een soort nieuwe start genomen, wat meteen ook wat extra krediet geeft aan Kompany. We zijn met zijn allen aan een project begonnen en hebben vertrouwen in een goeie afloop", besluit Van Eetvelt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws