Standard boekt simpele zege tegen Bala Town en stoot door in Europa League

17-09-2020 21:50 Laatste update: 22:48
9

Standard Luik heeft zich makkelijk geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Tegen het bescheiden Welshe Bala Town werd het 2-0 dankzij doelpunten van Felipe Avenatti en Selim Amallah.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg meteen een uitstekende kans via Amallah, maar hij schoot recht op doelman Ramsey. Standard dicteerde de wet, maar Bala Town bleek toch niet de makkelijkste prooi. De Rouches kwamen uiteindelijk op voorsprong vanop de penaltystip na een fout op kapitein Vanheusden.

Avenatti zette zich achter de bal en faalde niet: 1-0. De amateurs uit Bala Town maakten zich voor de rust allesbehalve belachelijk in Luik, maar zij faalden wel vanop de stip. De strafschop van Venables past precies in de linkerhoek, maar is te zacht om Bodart te verschalken. Dat brak de Welshe ploeg zuur op, want Standard sloeg meteen toe.

Een afstandsschot van Gavory verdween in de hoek van het doel, maar uit de herhaling bleek dat Amallah de bal subtiel deed afwijken met een hakje: 2-0 voor Standard kort voor de rust. In het tweede bedrijf probeerde de thuisploeg de score op te drijven, maar ondanks goede intenties lukte dat niet.

Carcela -de hele wedstrijd op het veld- probeerde een paar keer, maar in een flauwe tweede helft werd er niet meer gescoord. Standard heeft zich dus niet laten verrassen en stoot uiteindelijk makkelijk door naar de derde voorronde van de Europa League, waar FK Vojvodina de tegenstander is.