De Bock hoopt speelklaar te raken voor Club: Ik moet luister naar mijn lichaam

De Bock hoopt speelklaar te raken voor Club: "Ik moet luister naar mijn lichaam"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 23:02do 17-09-2020 om 23:02

Laurens De Bock speelt komend weekend met Zulte Waregem tegen zijn ex-ploeg Club Brugge. Of dat hoopt de linkspoot toch. De Bock sukkelt namelijk met zijn quadriceps na een kniestoot vorige week tegen Sporting Charleroi.

Twee en een half jaar geleden vertrok De Bock bij Blauw-Zwart voor een avontuur bij Leeds United in Engeland. Hij hoopt fit te geraken voor het duel met zijn ex-ploeg. "Een wedstrijd die ik onder geen beding wil missen, maar ik moet luisteren naar mijn lichaam", vertelt de flankverdediger aan Het Laatste Nieuws.

De Bock beleefde de mooiste periode van zijn profcarrière in het Jan Breydelstadion. "De titel onder Michel Preud’homme met die onvergetelijke wedstrijd tegen Anderlecht, dat blijft natuurlijk het hoogtepunt. De ontlading met de supporters was ongelooflijk, het was voor Club toen ook al zo lang geleden. Elf jaar zonder titel."

"Ook de bekerzege tegen Anderlecht blijft bij, door het onwaarschijnlijke scenario van die slotminuten. Van die periode zijn alleen Vormer en Vanaken er nog altijd, en Mechele (die nu in quarantaine zit, red.). Het zou leuk zijn hen te kunnen bekampen, maar ik zal wel 100 procent moeten zijn. Tegen Club Brugge moet de hele ploeg voluit kunnen gaan om een kans op puntenwinst te maken", besloot De Bock.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws