Wolf laat licht schijnen over Genk en staat voor de spiegel: Heb ik spijt van

Wolf laat licht schijnen over Genk en staat voor de spiegel: "Heb ik spijt van"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 22:44do 17-09-2020 om 22:44

Hannes Wolf heeft deze week het gelag moeten betalen voor de slechte competitiestart van KRC Genk. De 39-jarige Duitse coach zakte met veel ambitie af naar Limburg, maar volgens hem zaten de omstandigheden niet mee.

"Er is heel veel potentieel, maar het is wel een ploeg in opbouw. Daarom ben ik ontgoocheld dat ik niet de kans heb gekregen om het werk af te maken", vertelde Wolf aan Het Laatste Nieuws. "Het zit hem soms ook in de details. In mijn ogen hebben we één echt slechte wedstrijd gespeeld en dat was tegen OHL."

"Tegen Zulte Waregem was het goed. Als er tegen Standard één ploeg aanspraak kon maken op de zege, waren wij het. En tegen Club Brugge missen we een strafschop. We waren nog niet sterk genoeg om een wedstrijd volledig te domineren, dat klopt. De stabiliteit was er nog niet, maar daar werd wel hard aan gewerkt."

Moeilijke zoektocht
Wolf heeft naar eigen zeggen nooit de kans gekregen om naar een vaste basiself toe te werken. "Het was een grote challenge om een nieuw centraal middenveld te bouwen", vervolgde Wolf. "Heynen was een belangrijk onderdeel , maar hij viel uit op Moeskroen in de eerste wedstrijd die ik coachte. Berge was een belangrijke pion, hij vertrok in januari."

"Kristian Thorstvedt moest een sleutelspeler worden, hij miste de volledige voorbereiding en is nu pas fit. Dat zijn drie spelers op drie cruciale posities. We hadden geen nieuwe Pozuelo, dus hebben we naar flexibele oplossingen gezocht. Omdat het niet altijd lukte, leek het voor de buitenwereld dat er weinig aanvallende patronen waren. Het is jammer dat wat op training goed liep zich niet vertaalde in de wedstrijden."

Gemiste kans
Wolf gaf uiteindelijk wel toe dat hij bepaalde zaken anders had moeten aanpakken. "Ik had misschien sneller Luca Oyen zijn kans moeten geven, daar heb ik spijt van. Ik ben wel blij dat ik hem heb kunnen laten debuteren, net als Maarten Vandevoordt vorig jaar en Elias Sierra nu op Beerschot."

De Duitser hoopt dat hij snel opnieuw aan de slag kan. "Ik ga zeker niet weken in een hoekje zitten huilen. Ik sta open voor alles en ik heb genoeg energie om meteen weer aan de slag te gaan. Ondanks dit ontslag heeft mijn periode bij Racing Genk mij sterker gemaakt", besloot Wolf.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws