Kompany na moeilijke week: Vanaf morgen wil ik niet meer spreken over corona

Kompany na moeilijke week: "Vanaf morgen wil ik niet meer spreken over corona"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 21:33do 17-09-2020 om 21:33

Vincent Kompany heeft een moeilijke week achter de rug, maar kreeg vandaag een beetje goed nieuws bij RSC Anderlecht: alle recente coronatests hebben geen nieuwe besmettingen bij de A-kern opgeleverd. James Lawrence en een staflid zouden wel positief zijn.

Eerder deze week waren er met Michel Vlap, Peter Zulj en Timon Wellenreuther nog spelers die positief waren. Zij zitten in quarantaine en missen de match tegen Waasland-Beveren. Anderlecht heeft ondertussen de regels aangescherpt. "Het was een week die getint was door corona. We kunnen niet ontkennen dat dat voor extra stress heeft gezorgd", vertelde Kompany volgens Het Laatste Nieuws.

"Dat zag ik ook wel bij de spelers. We moeten hier lessen uit trekken over hoe we er in de toekomst het best mee kunnen omgaan. Maar ik heb ook wel tegen mijn spelers gezegd dat dit geen excuus mag zijn richting zaterdag. De lat mag niet naar beneden, ook al moesten we natuurlijk rekening houden met de omstandigheden tijdens meetings en op training."

"Het is aan ons om deze situatie te verslaan. Vanaf morgen wil ik ook niet meer spreken over corona. Het grootste deel van de spelers die erbij waren tegen Cercle, zijn ook zaterdag gewoon beschikbaar, hé. De situatie heeft geleefd in de groep. Als je zit te wachten op die resultaten, is het als een loterij. Eén iemand kan positief zijn, maar het kunnen er ook tien zijn. Gelukkig valt het nu mee", besloot Kompany.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws