Tottenham ontsnapt aan blamage in Bulgarije: Macedonië is de volgende bestemming

Tottenham ontsnapt aan blamage in Bulgarije: Macedonië is de volgende bestemming

17-09-2020 19:59

Tottenham Hotspur is in de tweede voorronde van de Europa League door het oog van de naald gekropen. Het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv kwam in de slotfase verrassend op voorsprong, maar wist die niet vast te houden en verloor: 1-2.

Bij Tottenham kregen we geen Toby Alderweireld, die niet in de selectie zat voor de partij. Tottenham was veruit de favoriet, maar de Bulgaren verweerden zich dapper en wisten de poort dicht te houden. Toch waren de grootste kansen voor de club uit Engeland. Bergwijn raakte een keer de lat en schreeuwde even later om een strafschop, die hij niet kreeg.

Plovdiv leek een stunt van jewelste te bewerkstelligen toen Georgi Minchev twintig minuten voor tijd 1-0 maakte. Maar zover kwam het niet. Tottenham kreeg een strafschop na hands op de doellijn van Plovdiv en daardoor mocht Harry Kane aanleggen voor een strafschop. Ook kregen twee spelers van Plovdiv rood. Na de gelijkmaker van Kane bepaalde Tanguy Ndombele de eindstand op 1-2. Tottenham speelt volgende week in Macedonië tegen FK Shkëndija.