Pechvogel van KV Mechelen keert terug: Frustrerende periode achter de rug

Pechvogel van KV Mechelen keert terug: "Frustrerende periode achter de rug"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 17:44do 17-09-2020 om 17:44

Gustav Engvall mag zich stilaan weer helemaal voetballer noemen. Thuis tegen KV Oostende gunde Wouter Vrancken hem een half uur speeltijd, zijn eerste minuten van het seizoen. De Zweed ziet zo licht aan het einde van de tunnel.

"Nog nooit had ik een heel jaar zoveel last van blessures", vertelt de aanvaller van KV Mechelen bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb een frustrerende periode achter de rug, ja. Het was moeilijk, met veel ups en downs. Ik weet dat ik nog niet op mijn topniveau ben. But we’re getting there. Conditioneel ben ik helemaal fit, maar nu heb ik speelminuten nodig om wedstrijdritme op te doen", stuurt Engvall alvast een boodschap naar Vrancken.

"De coach wilde eerst dat ik enkele weken voluit kon gaan in duels. ‘Pas dan kan je weer de oude worden’, zei hij. Wel, ik heb mijn tijd genomen en nu voel ik me goéd. Nog een paar procentjes en ik zal mijn kwaliteiten weer kunnen laten zien", klinkt hij overtuigd van zijn mogelijkheden.

KV Mechelen kan Engvall best gebruiken. Malinwa startte het seizoen immers met een ontgoochelende vier op vijftien. "Maar we maken ons geen zorgen. We creëren kansen, nu moeten we ze ook afmaken", oordeelt hij. Zorgt Engvall daar straks in hoogsteigen persoon voor?

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws