Ook De Bruyne kan individuele onderscheiding krijgen, concurrentie uit Beieren

Ook De Bruyne kan individuele onderscheiding krijgen, concurrentie uit Beieren

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 17:09do 17-09-2020 om 17:09

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 17:20do 17-09-2020 om 17:20

Kevin De Bruyne kan nog een extra onderscheiding aan zijn erelijst toevoegen na een absoluut (individueel) boerenjaar. De spelmaker van Manchester City is namelijk genomineerd voor 'Best Midfielder' van de voorbije Champions-League-campagne. De tegenstand komt uit Beieren.

De Bruyne heeft er een geweldig seizoen opzitten, waarvoor hij eerder al uitgeroepen werd tot beste voetballer in de Premier League. Die trofee is in de Champions League niet meer haalbaar, maar beste middenvelder kan hij wél nog worden. De Bruyne stak erbovenuit bij City, dat zich in de kwartfinales echter verslikte in Olympique Lyon. Dat gebeurde nota bene ondanks een treffer van onze landgenoot.

De UEFA geeft een korte verklaring waarom De Bruyne tot de kanshebbers behoort. 'Als 'Speler van het Jaar' in de Premier League zette hij een record neer van twintig assists in de hoogste klasse van het Engelse voetbal. De Belgische held en spelmaker sleurde City richting de kwartfinales', klinkt het.

Toch lijkt het een huzarenstukje om de trofee in de wacht te slepen. Beide concurrenten komen namelijk uit het succeselftal van Bayern München. Thomas Müller en Thiago Alcantara zijn de uitverkorenen. Die eerste pakte week in week uit uit met geweldige assists, terwijl Thiago de metronoom was op het Beierse middenveld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie zou jij de trofee geven?

De Bruyne
63%
Müller
26%
Thiago
12%
(43 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws