Lukaku strijdt met twee spelmakers om 'Player of the Season'-trofee in EL

Lukaku strijdt met twee spelmakers om 'Player of the Season'-trofee in EL

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 16:51do 17-09-2020 om 16:51

De Europa League draaide voor Romelu Lukaku uit op een immense ontgoocheling. De Rode Duivel verloor met zijn Internazionale van Sevilla FC (3-2) in de finale, mede door een own-goal van zichzelf. Toch kan hij die campagne op een vrolijke noot afsluiten. Lukaku staat namelijk op de shortlist voor de titel 'Player of the Season'.

Lukaku gaat de strijd aan met Ever Banega, die samen met Sevilla de EL-trofee in de wacht sleepte, en Bruno Fernandes. Beide spelmakers maakten indruk in de loop van het toernooi. Dat deed Lukaku ook. De topschutter van Inter zette zelfs een record neer: hij trof sinds de zestiende finales in elke wedstrijd minstens één keer raak.

Daardoor eindigde Lukaku op zeven doelpunten in de Europa League, net eentje minder dan de topschutter, Fernandes. De Portugees van Manchester United was echter ook voor Nieuwjaar actief in het toernooi, onze landgenoot enkel erna. In dienst van Sporting Lissabon maakte Fernandes er vijf in de groepsfase. Banega was dan weer de regisseur van Sevilla, dat voor de zesde keer de trofee binnenhaalde.

Op 2 oktober, wanneer de loting voor de huidige Europa League plaatsvindt, zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws