Vrancken houdt hoofd koel ondanks arrestatie: Ver-van-ons-bed-show

Vrancken houdt hoofd koel ondanks arrestatie: "Ver-van-ons-bed-show"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 15:21do 17-09-2020 om 15:21

Het is alles behalve peis en vree bij KV Mechelen. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx werd gearresteerd en de club zelfs beleefde met 4 op 15 geen al te beste competitiestart. Coach Wouter Vrancken houdt het hoofd koel.

Penninckx zit in vieze papieren nadat zijn bedrijf failliet ging en hij zijn schulden, en mogelijks ook die van Mechelen, financierde met geleend geld dat hij niet kon terugbetalen. Problemen dus, en dat nadat Malinwa ook al een hoofdrolspeler was in het dossier van Propere Handen. "Het is inderdaad al wat geweest in Mechelen de voorbije jaren", zegt hij bij Het Belang van Limburg.

"We hebben extrasportief veel watertjes doorzwommen. Niet leuk. Maar wat er nu gebeurt, is toch een ver-van-ons-bed-show. Wij zijn van al die toestanden totaal niet op de hoogte. Ons is verzekerd dat alles in orde komt. Daar klampen de spelers en ik zich aan vast. We worden nog allemaal op tijd betaald. Als er iets leeft in de kleedkamer, zou ik het wel horen van mijn teammanager", klinkt het.

Voetbal dan, want ook op dat vlak loopt het nog niet echt bij Vrancken en co. Bekeken op vlak van statistieken – Mechelen pakte 4 op 15 – maakt de club een vormdip mee. "Maar dat doe ik dus niet", antwoord Vrancken. "Vorig seizoen hadden we 10 op 15. Maar ik durf stellen dat we nu beter voetballen dan toen en dat we eigenlijk meer dan 10 punten verdienen. Dat blijkt ook uit de naakte cijfers. Na drie speeldagen hadden wij van alle eersteklassers veruit het grootst aantal kansen afgedwongen. Helaas vertaalt dat zich niet in de stand."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws