Amateurs willen Standard uit Europa kegelen: Waarom geen mirakel?

Amateurs willen Standard uit Europa kegelen: "Waarom geen mirakel?"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 11:45do 17-09-2020 om 11:45

Standard speelt donderdagavond tegen een echte voetbaldwerg. Bala Town is zelfs in Wales geen topclub en speelt vooral met amateurs. Toch geeft coach Colin Caton zich niet gewonnen. 

"Het is de grootste match ooit voor ons team", vertelt Caton bij Sporza. "Ik was niet tevreden dat we Standard hadden geloot. Ik had veel liever Willem II of Viking Stavanger gehad. Ik ken Standard niet zo goed, maar weet dat ze ervaring hebben in de Champions en Europa League."

In de vorige ronde werd FC Valletta uit Malta verslagen. Bala Town speelde vooral op de counter. "We zullen defensief spelen zoals tegen Valletta. Maar jullie moeten ook niet overdrijven: we hebben de bus niet voor het doel geparkeerd. Het was verdedigend, maar we hadden ook vier à vijf goeie kansen. We behouden dit spel en hopen op twee of drie goeie mogelijkheden."

Caton gelooft duidelijk in een mirakel. "Er zijn al mirakels gebeurd in het voetbal, dus waarom nu niet? Dat er geen publiek mag zijn, is een voordeel voor ons, aangezien mijn spelers hierdoor gestresseerd zouden zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws