Genk en STVV slaan handen in elkaar om te tonen dat Limburg er sportief nog staat

Genk en STVV slaan handen in elkaar om te tonen dat Limburg er sportief nog staat

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 19:05do 17-09-2020 om 19:05

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 19:06do 17-09-2020 om 19:06

De coronacrisis liet de afgelopen tijd haar sporen na. Toch wil men in Limburg laten zien dat de sportscene nog leeft. Mediabedrijf Be Λ Legend, KRC Genk, STVV, Lommel en nog enkele grote sportclubs uit provincie sloegen daarom de handen in elkaar.

Be Λ Legend verzamelde enkele topclubs en -sporters voor een promospot. Naast de drie Belgische profclubs stapten ook onder meer Patro-Eisden Maasmechelen, Futsal Team Tongeren en Hubo Limburg United in het verhaal. "Het voetbal werd hard getroffen maar de meeste clubs konden wel een financiële buffer opbouwen om de crisis door te komen”, vertelt Wolke Janssens van STVV.

"Als wij met STVV op deze manier andere Limburgse sporters kunnen helpen en ondersteunen, dan doen wij daar graag aan mee. Wij voetballers hebben het goed maar de kleinere sporten krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen. Met deze spot komen ook zij onder de aandacht."

Sportief Limburggevoel aanwakkeren
De bedoeling van de spot is om sporters en supporters terug zin te geven om er terug in te vliegen. "We steunen elkaar, we steunen onze sportfamilies, we steunen Limburg!", klinkt het. "Gelukkig konden de verschillende clubs en sporters sneller dan verwacht terug aan de slag maar toch voelden we de nood om hen op een creatieve manier een hart onder de riem te steken. Met deze video tonen we dat Limburg nog steeds behoort tot de Belgische top, zelfs in tijden van corona", aldus Wouter Biesemans, oprichter van Be Λ Legend.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws