'Licentiecommissie onderzoekt link tussen Waasland-Beveren en Eupen'

'Licentiecommissie onderzoekt link tussen Waasland-Beveren en Eupen'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 11:30do 17-09-2020 om 11:30

Waasland-Beveren maakte afgelopen week bekend dat het wordt overgenomen door Amerikaanse investeerders. De Licentiecommissie bekijkt die overname nauwlettend, vooral dan door de figuur van Ivan Bravo. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Bravo is een voormalig directeur marketing bij Real Madrid en een vertrouwenspersoon van de Amerikaanse miljonair David Blitzer. Blitzer is al eigenaar van Crystal Palace en zou nu ook op de Freethiel de lakens gaan uitdelen. Verder heeft hij in eigen land nog een basketbalteam en een ijshockeyteam.

Klein probleem: Bravo is ook de CEO van Aspire Academy, de eigenaar van Eupen. Bravo treedt daarom op als adviseur bij Eupen, onder meer over transfers. Invloed hebben bij twee verschillende clubs uit dezelfde reeks mag natuurlijk niet. Waasland-Beveren geeft echter aan dat Bravo niet rechtstreeks betrokken is bij de overname. De Licentiecommissie wil de zaak toch uitspitten.

Blitzer gaat wel een deel van het dagelijkste bestuur behouden bij Waasland-Beveren. Voorzitter Dirk Huyck en CFO Olivier Swolfs zouden aanblijven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws