UPDATE: 'Tottenham gaat terugkeer van Bale dit weekend aankondigen'

UPDATE: 'Tottenham gaat terugkeer van Bale dit weekend aankondigen'

17-09-2020 09:30 Laatste update: 13:31
7

De terugkeer van Gareth Bale bij Tottenham Hotspur is nabij. De Premier League-club is het zo goed als eens over een huurdeal, meldt Sky Sports.

Volgens de Britse omroep betaalt Tottenham zo'n 22 miljoen euro aan salaris en huurvergoeding voor de 31-jarige Welshman. Advocaten in Spanje en Engeland stellen momenteel de contracten op. Bale wil dolgraag terugkeren bij Spurs en wacht momenteel op groen licht om af te reizen naar Londen voor de medische keuring.

De aanvaller vertrok zeven jaar geleden voor ongeveer honderd miljoen euro naar Real Madrid. Hij kon de verwachtingen echter nooit helemaal waarmaken en het afgelopen seizoen deed coach Zinedine Zidane steeds minder een beroep op hem. De Koninklijke wil dan ook graag van zijn vorstelijke salaris van naar verluidt 660.000 euro per week af.

Naast Bale gaat ook Sergio Reguilón de Madrilenen verruilen voor Tottenham. Bale was overigens ook in beeld bij Manchester United als alternatief voor Jadon Sancho, maar The Mancunians deden uiteindelijk geen voorstel.

Update: Het lijkt echt te gaan gebeuren. Volgens de BBC en The Times hoopt Tottenham de terugkeer van Bale voor het weekend aan te kondigen. De linkspoot uit Wales reist vrijdag af naar Engeland om de deal af te ronden. Tot die tijd traint hij individueel in Madrid, in afwachting van groen licht.