Problemen bij Anderlecht? 'Sambi-Lokonga zit helemaal alleen in de kleedkamer'

Problemen bij Anderlecht? 'Sambi-Lokonga zit helemaal alleen in de kleedkamer'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 18:01do 17-09-2020 om 18:01

RSC Anderlecht koos de voorbije jaren voor de eigen jeugd en gaf onder andere Albert Sambi-Lokonga een kans. De middenvelder kende periodes met ups en downs bij de Brusselaars. Ook het begin van zijn seizoen was nog geen groot succes.

Zo kreeg Peter Zulj in het begin nog de voorkeur op Sambi-Lokonga. Daar kwam tegen Cercle Brugge echter verandering in. Toch heeft Sambi-Lokonga het niet makkelijk bij Anderlecht. Daar zou het vertrek van goede vriend Alexis Saelemaekers iets mee te maken kunnen hebben. Naar verluidt raakte Lokonga wat geïsoleerd in de kleedkamer van Anderlecht.

De 20-jarige middenvelder keerde tegen Cercle wel terug in het elftal bij afwezigheid van Peter Zulj, maar had het de voorbije maanden duidelijk moeilijk. Dat zou weleens te maken kunnen hebben met het vertrek van Alexis Saelemaekers in januari, want sindsdien zou Lokonga wat geïsoleerd geraakt zijn in de kleedkamer.

"Onze scheiding, dat was alsof onze vriendschap verscheurd werd", zegt Saelemaekers in Sport/Voetbalmagazine. "Dat klinkt misschien dom, maar voor ons was dat heel moeilijk. Vooral voor Albert, die bleef terwijl ik vertrok. Vandaag vertelt hij me dat hij in de kleedkamer helemaal alleen zit, dat hij met niemand meer praat, dat hij het moeilijk heeft. Natuurlijk helpt dat allemaal niet, maar dat is het leven. Daar moet je door", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws