De Witte oordeelt na winst tegen Rapid Wien: De Decker zorgde voor beterschap

De Witte oordeelt na winst tegen Rapid Wien: "De Decker zorgde voor beterschap"

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 07:45do 17-09-2020 om 07:45

Bij KAA Gent kan men weer even ademhalen na de winst tegen Rapid Wien (2-1). Kwalificatie voor Champions League is nog steeds mogelijk, ondanks alle zorgen van de voorbije weken. Voorzitter Ivan De Witte zag al beterschap na het ontslag van Laszlo Bölöni.

Wim De Decker krijgt zijn kans bij Gent en kon de Buffalo's naar winst leiden tegen Rapid Wien. "Ik zag zaken die toch op enige vorm van beterschap duidden in vergelijking met de voorbije wedstrijden", aldus voorzitter Ivan De Witte in Het Laatste Nieuws.

"Er was meer inzet, meer gedrevenheid en extreem veel wil om het tot een goed einde te brengen. Ik zag tekenen van beter voetbal, maar ik ben anderzijds ook niet blind voor wat er nog moet gebeuren om weer op ons niveau te geraken. Ik moet zeggen dat ik niet heel comfortabel naar de wedstrijd heb gekeken, maar all-in-all heb ik de match toch als positief ervaren."

De weg van De Decker
De Decker kreeg dan ook complimenten van zijn voorzitter. "Op korte tijd heeft hij toch voor tekenen van beterschap gezorgd. De spanning bij de spelers was voelbaar, dat zag je ook bij de blijdschap bij de doelpunten. Je zag een positieve drive en die heeft Wim toch mee teruggebracht in korte tijd. Ik zag een aantal spelers die zich wilden tonen. Owusu, Nurio, Castro-Montes... Persoonlijk vond ik Kums geweldig. De voorzet die hij gaf bij het eerste doelpunt, zie ik er niet veel geven."

Maar een perfecte start is het nog niet, beseft ook De Witte. "Er was al iets te zien van de weg die Wim op wil, het zat al in de goeie richting. De spelers voelden zich duidelijk bevrijd. Ik weet ook wel dat het nog geen 10 op 10 was, maar ik geef ons toch een 6 op 10. Het sterkt me in de overtuiging dat we maandag de goeie beslissing hebben genomen. Niet alleen door de beslissing op zich, maar ook door de manier waarop we die aangebracht hebben én door het effect ervan", besluit De Witte.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet De Decker trainer van Gent blijven?

Ja
89%
Nee
11%
(121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws