Messi bezorgt FC Barcelona tweede overwinning in Koeman-tijdperk

Messi bezorgt FC Barcelona tweede overwinning in Koeman-tijdperk

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 21:00wo 16-09-2020 om 21:00

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 21:01wo 16-09-2020 om 21:01

FC Barcelona heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook de tweede test doorstaan. In een leeg Camp Nou werd Girona op zakelijke wijze verslagen. Het werd 3-1.

Barcelona won afgelopen zondag al met dezelfde cijfers van Nástic. Tegen Girona stond de ploeg van trainer Ronald Koeman voor de tweede test. Frenkie de Jong had een basisplaats bij Barcelona, net als Sergio Busquets, Lionel Messi, Antoine Griezmann en Philippe Coutinho.

Barcelona liet bij vlagen het flitsende spel zien waar de ploeg de afgelopen jaren indruk mee heeft gemaakt. Dat was te zien bij de 1-0 van Philippe Coutinho, die over meerdere schijven ging. Antoine Griezmann, Messi en Trincão combineerden er strak op los, waarna Coutinho de bal binnen mocht schuiven. De aandacht ging vooral uit naar Messi, die Trincão weg stak. Messi maakte even later de 2-0 met zijn chocoladebeen, een prachtig schot in de kruising.

De wedstrijd tegen Girona was de wedstrijd van Messi. Kort na de aansluitingstreffer van Girona bepaalde de Argentijn de wedstrijd op 3-1. Beide ploegen hoefden niet zo nodig meer en namen wat gas terug. Koeman zag aanleiding om te wisselen en bracht onder meer de pas zeventienjarige Pedri.

Barcelona speelt aanstaande zaterdag nog tegen Elche om de Trofeu Juan Gamper.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws