Saelemaekers over transferkeuze: “Eigenlijk zat Anderlecht in een lastig parket”

Saelemaekers over transferkeuze: “Eigenlijk zat Anderlecht in een lastig parket”

16-09-2020 19:45 Laatste update: 19:48

Alexis Saelemaekers draagt komend seizoen weer het shirt van AC Milan. De vleugelspeler heeft definitief afscheid genomen van RSC Anderlecht. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat hij zich uit over zijn transferkeuze.

Saelemaekers was nooit echt een gevestigde waarde in België, maar twijfelde niet om naar het buitenland te verkassen. Uiteindelijk kwam AC Milan op de proppen. “Nee, want een aanbod van AC Milan sla je niet zomaar af. Ik ken niet veel spelers van de nationale ploeg of daarbuiten die een voorstel van zo'n club zouden weigeren. Ik had sowieso niets te verliezen. Ik had andere lucht nodig om mij verder te ontwikkelen.”

“Mijn situatie op Anderlecht was ingewikkeld geworden. Eigenlijk zat heel de club in een lastig parket. Op het veld heb ik altijd geprobeerd om er het maximale uit te halen, maar iedereen kon zien dat het niet werkte. Er was sprake van een algemene vertrouwenscrisis en het was niet eenvoudig om de trend om te buigen. We zaten in een negatieve spiraal, maar ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht en Kompany eruit zullen geraken.”