UPDATE: 'Ex-KAA Gent aanvaller Sörloth tekent weldra bij RB Leipzig'

UPDATE: 'Ex-KAA Gent aanvaller Sörloth tekent weldra bij RB Leipzig'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 18:20wo 16-09-2020 om 18:20

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 15:12di 22-09-2020 om 15:12

Alexander Sörloth speelde afgelopen seizoen voor de Turkse club, Trabzonspor, dat de Noorse spits huurde van Crystal Palace. Nu staat de ex-aanvaller van KAA Gent in de belangstelling van enkele Europese clubs, onder meer Leipzig en Trabzonspor zijn geïnteresseerd in de spits.

De voorzitter van Trabzonspor, Ağaoğlu, stond de Turkse pers te woord over de actuele situatie van Sörloth. Verwijzend naar de optie in het contract van Sörtloth, zei Ağaoğlu: "Alexander Sörloth is onze leenspeler. Crystal Palace's acteur. Als hij meer dan meer dan 50 procent van de wedstrijden van het tweede seizoen speelt, kunnen we de aankoopoptie van 6 miljoen euro lichtten. De speler wordt bij ons verhuurd, maar is eigendom van Crystal Palace." 

President Ağaoğlu benadrukte dat de Noorse spits een transfer naar Leipzig ziet zitten en zei: "De speler heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Leipzig. Wij willen graag hem nog een jaar lenen van Crystal Palace, maar er zijn verschillende kanten in dit verhaal."

Alexander Sörloth speelde 22 wedstrijden voor de Buffalo's, hierin scoorde hij 5 keer en gaf de spits drie assists. Hij kwam op verzoek van Jess Thorup, die hem nog kende van zijn periode bij FC Midtjylland.

Update: De toekomst van Sörloth ligt bij de Duitse topclub RB Leipzig. Dat laat Italiaans transferexpert Fabrizio Romano weten. Er is een bedrag van 22 miljoen euro gemoeid met de transfer. Andere potentiële overnemers zoals Tottenham en Manchester United werden nooit zo concreet om de 24-jarige aanvaller over te nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws