Wolf reageert voor het eerst na ontslag: Ik ben verrast dat het zo snel ging

Wolf reageert voor het eerst na ontslag: "Ik ben verrast dat het zo snel ging"

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 17:15wo 16-09-2020 om 17:15

Racing Genk ontsloeg gisteren hun trainer, Hannes Wolf, dag na de vernedering tegen Beerschot. Volgens Croonen was het niet enkel de wedstrijd van maandagavond die voor de beslissing zorgde, maar het gebrek aan strijd was de hoofdzaak. Wolf gaf een eerste reactie op zijn ontslag bij Racing Genk aan Het Laatste Nieuws.

Deze ochtend kwam Wolf zijn bureau leegmaken en afscheid nemen van zijn staf, spelers en medewerkers. Volgens Wolf is dat belangrijk voor hem om te doen: "We hebben tien maanden intensief samengewerkt. Sommige spelers zullen blij zijn dat ik weg ben. Zo gaat dat in het leven van een trainer, je moet spelers ontgoochelen. Ondanks mijn ontslag houd ik een goed gevoel over aan Racing Genk. Ik had hier veel en veel langer willen werken."

Het was voor de Duitse trainer een totale verrassing dat hij op straat werd gezet dinsdagochtend. "Vier weken geleden vertelde het bestuur me nog hoe tevreden ze waren met de gang van zaken. Ik ben sindsdien niet veranderd als trainer hoor. Ondanks de nederlaag zat ik vol energie, we kregen nu twee thuismatchen en ik was overtuigd dat we het tij konden keren. Dit jaar komen maar vier ploegen in aanmerking voor play-off 1, dus ik begrijp wel dat de nervositeit toenam. Maar het is voor mij een enorme ontgoocheling dat ik zo vroeg moet vertrekken" verklaarde Wolf aan Het Nieuwsblad.

De fout zit volgens Wolf bij het feit dat Racing Genk te veel gefocust is op het kampioenenjaar ondanks alle uitgaande transfers die geweest zijn. "Dit is een ander Racing Genk. Toen ik in november vorig jaar overnam, gingen we door een moeilijke periode. Op een paar maanden tijd ben ik Bryan Heynen verloren met een kruisbandblessure en zijn zowel Sander Berge als Ally Samatta vertrokken. Dat is héél veel kwaliteit. Ik neem niemand iets kwalijk, maar dat is wel een vaststelling. En desondanks waren we op weg om ons te plaatsen voor play-off 1."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Maakte Racing Genk de juiste keuze?

(291 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws