'Saelemaekers flapte er alles uit, er zijn gevechten geweest met Deschacht'

'Saelemaekers flapte er alles uit, er zijn gevechten geweest met Deschacht'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 16:30wo 16-09-2020 om 16:30

Hein Vanhaezebrouck komt nu vooral op ons televisiescherm in de rol van analist, terwijl hij vroeger wekelijks langs de lijn stond te coachen. Zo was zijn meest recente termijn als trainer tot 2018 bij RSC Anderlecht, waar hij samenwerkte met Alexis Saelemaekers. Die liet een diepe indruk na op Vanhaezebrouck.

"Ik wist dat Alexis bij Milan kon slagen door zijn persoonlijkheid", zegt hij bij Het Nieuwsblad. "Vanwege zijn mondigheid ook. Als je je mond niet durft open te doen bij Milan, vergeet het maar. Daarom dat veel Belgische jongeren er door het ijs zouden zakken. Maar niet Alexis. Dat is een echte babbelaar."

Vanhaezebrouck looft, naast de voetbalkwaliteiten van de winger, dus ook Saelemaekers' moed om zich niet weg te laten drukken. "Hij flapt alles eruit", gaat de analist verder. "Ik herinner mij ook nog wel discussies op training. Er zijn gevechten geweest met Deschacht, waarbij ik de boel moest stilleggen en hen allebei bij mij riep. Ollie zei dan: In mijn tijd moesten de jongeren zich koest houden en zwijgen."

Saelemaekers, inmiddels 21 jaar, was destijds ongeveer 18 jaar, maar liet zich niet doen door de achttien jaar oudere Deschacht. "De tijden zijn veranderd, jongeren zijn veel mondiger geworden. En dat vind ik een goeie zaak. Zolang ze het nodige respect tonen, zei ik dan wel tegen Alexis. Hij was het ook geregeld oneens met mijn opmerkingen, maar ik kan daar als coach wel mee leven. Ik werk echt graag met gasten met een mening. Zolang daar inzet, leergierigheid en uiteraard ook talent tegenover staan. En dat is bij hem het geval", aldus Vanhaezebrouck.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws