Juninho over Memphis-transferperikelen: Spelers weten dat het zo werkt

Juninho over Memphis-transferperikelen: "Spelers weten dat het zo werkt"

16-09-2020 14:44
1

Memphis Depay begon dinsdag niet in de basis bij Olympique Lyon tegen Montpellier, maar dat had niets te maken met een nakende transfer naar FC Barcelona, zo stelt technisch directeur van de club Juninho Pernambucano.

De Telegraaf en Voetbal International maakten dinsdag melding van de transfer van Memphis naar FC Barcelona, maar dit werd later ontkend door Lyon-president Jean-Michel Aulas en Barça-coach Ronald Koeman. Barcelona moet eerst verkopen, voordat het zaken kan doen met Lyon.

"Spelers weten dat het zo werkt tijdens de start van het seizoen en in januari", zegt Juninho in een interview met Téléfoot. "We hebben geen bod ontvangen voor Houssem Aouar, Memphis en Moussa Dembélé." Juninho durft niet te zeggen waarom Memphis dinsdag dan niet in de basis begon.

"Dat is Rudi (Garcia, trainer, red.) zijn keuze. We hebben afgelopen vrijdag gespeeld en spelen komende vrijdag weer. De markt is open, maar er is geen bod binnengekomen voor onze spelers. We willen onze selectie in tact houden en mogelijk uitbreiden. Daar zijn we nu over aan het praten."

Lyon verloor de wedstrijd in Montpellier met 2-1. Memphis scoorde als invaller vanaf de strafschopstip.