UPDATE: KNVB verbiedt shirtsponsor van sexspeeltjes

UPDATE: KNVB verbiedt shirtsponsor van sexspeeltjes

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 13:26wo 16-09-2020 om 13:26

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 18:27wo 16-09-2020 om 18:27

FC Emmen begon zondagmiddag zonder shirtsponsor aan het nieuwe Eredivisie-seizoen, maar hoopt spoedig met nieuws te komen: EDC, het bedrijf waar seksartikelenproducent EasyToys onder valt, zou binnenkort het FC Emmen-tricot moeten sieren. De KNVB ligt echter dwars.

Volgens Voetbal International had FC Emmen dinsdag al een persconferentie gepland. De KNVB voorkwam dit echter, liet sportmarketeer Chris Woerts maandagavond al weten bij Veronica Inside. De voetbalbond kijkt kritisch naar de op handen zijnde benoeming van EDC als nieuwe sponsor: het strikken van een fabrikant in seksspeeltjes zou niet passen in de richtlijnen van de KNVB.

FC Emmen onthoudt zich van commentaar tegenover VI, maar heeft niet veel begrip voor de houding van de KNVB. De voetbalbond werkt immers zelf samen met gokbedrijven als TOTO en Holland Casino. De voorlopige nummer 13 van de Eredivisie vreest dat EDC afhaakt door het rumoer rondom de benoeming.

UPDATE 16/09 18u28
De Nederlandse voetbalbond vindt het "niet gepast om op wedstrijdkleding sponsoruitingen te tonen die in verband kunnen worden gebracht met de seksindustrie". "Hierbij houdt het bestuur rekening met het feit dat het voetbal voor jong tot oud toegankelijk is en moet zijn", aldus de KNVB, die de sponsordeal verbiedt.

FC Emmen legt zich niet neer bij die beslissing en gaat zich beraden om eventueel verdere stappen te ondernemen. Hoe dan ook is de club niet van plan om hun sponsor te laten vallen staat te lezen op de website van de Nederlandse club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws