Vercauteren topkandidaat bij Genk, maar: Thorup is vrij en wil in België blijven

Vercauteren topkandidaat bij Genk, maar: "Thorup is vrij en wil in België blijven"

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 08:15wo 16-09-2020 om 08:15

KRC Genk gaat na het ontslag van Hannes Wolf op zoek naar een trainer met meer ervaring. De naam van Frank Vercauteren (63) wordt alvast genoemd in de wandelgangen. Stef Wijnants vindt dat de komst van de ex-kampioenenmaker de beste keuze zou zijn, al denkt de analist ook aan Jess Thorup.

De Limburger weet wat voor type coach Genk nu nodig heeft. "Ik kan alleen maar denken dat ze iemand zullen zoeken met persoonlijkheid, de kleedkamer binnenkomt en die echt gaat managen. Iemand waarvan de spelers écht denken dat ze ernaar moeten luisteren", staat te lezen bij Sporza.

"Maar ook iemand waarnaar het bestuur en het management deels naar gaat luisteren ze de trainer zijn werk laten doen en niet zullen panikeren als er eens verloren wordt. Ze moeten zoeken naar iemand met ervaring en dan is er maar eentje die Genk heel goed kent én vrij is: Frank Vercauteren", gaat Wijnants verder.

Als alternatief denkt de analist aan Thorup, die onlangs aan de deur werd gezet bij KAA Gent. "Maar ook Jess Thorup is vrij en wil in België blijven. Zo iemand moeten ze zoeken, niet iemand jong die weer van 0 moet beginnen bouwen, toch niet als het voor de Europese plaatsen wil blijven spelen, en dat is en blijft toch de verschroeiende ambitie, telkens weer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie moet Genk kiezen?

Vercauteren
51%
Thorup
30%
Brys
9%
Vrancken
4%
Iemand anders
6%
(669 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws