KSV Roeselare is niet meer, Biebauw geeft toe: Het was surreëel

KSV Roeselare is niet meer, Biebauw geeft toe: "Het was surreëel"

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 09:00wo 16-09-2020 om 09:00

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 09:11wo 16-09-2020 om 09:11

KSV Roeselare kreeg vorige week het zware verdict dat het faillissement een feit was. Na enkele turbulente jaren was de passage van Jolan F. de doodsteek voor de West-Vlaamse club. Doelman en boegbeeld Wouter Biebauw (36) zag de situatie met lede ogen aan.

"Vrijdag verzamelden we met alle spelers om 14 uur op Schiervelde. Maar de voorzitter liet weten dat ze een potentiële overnemer tot 17 uur uitstel hadden gegeven. Iedereen ging dan even naar huis of naar de Grote Markt voor een terrasje, maar ik heb mij twee uur lang in het midden van het veld gezet. En ik heb daar geblèt als een klein kind", aldus Biebauw in Het Nieuwsblad.

Samen met enkele supporters werd er getreurd op Schiervelde. "Ik besefte al dat het voorbij was. Twee dagen later speelden we voor de beker, en er moest nog zoveel rommel opgekuist worden. Toen de voorzitter 's avonds het nieuws meedeelde, stond iedereen in een cirkel. Ik stond wat verderop, te kijken naar het tafereel. Het was surreëel."

Seksuele handelingen en luchtkastelen
F. startte samen met Diederiek Degryse het KSVR 2.0-project op, maar die eerste liet contracten ondertekenen met valse handtekeningen. Vele luchtkastelen werd gebouwd en beloftes gedaan, maar het beloofde geld kwam er uiteindelijk nooit.

Bovendien vertoeft F. momenteel in de gevangenis op verdenking van seksuele handelingen met jeugdspelertjes, al gebeurde dat niet bij Roeselare. "Nu sturen mensen mij dat ze Jolan ooit hebben ontslagen omdat hij jongetjes zou hebben lastiggevallen. Was dat drie maanden eerder uitgekomen, dan was hij hier nooit begonnen", baalt Biebauw.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal Roeselare nog een doorstart maken volgend seizoen?

(107 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws